Ciasto które pokochasz, cieszące się największą popularnością na moim profilu Facebooka, wilgotne, pachnące i najważniejsze! bez cukru i tłuszczu. Do dzieła! Spróbuj podwoić porcję, bo ostrzegam! znika w mig!
Składniki :
jabłka – 4 szt.
suszone morele – 15 szt.
mąka pełnoziarnista pszenna ( orkiszowa, owsiana, zmielone bezglutenowe, certyfikowane płatki owsiane) – 1 szklanka
migdały – 4 łyżki
soda oczyszczona – 1 łyżeczka
jajka – 2 szt.
cynamon 1/2 łyżeczki
imbir 1/4 łyżeczki
mielona gałka muszkatołowa 1/4 łyżeczki
Zapraszam do kontaktu
KONTAKT
Jabłka należy obrać i pokroić w grubszą kostkę, morele drobniej, migdały posiekać, wymieszać suche składniki ( sodę, przyprawy i mąkę). Wymieszać jabłka, morele, suche składniki.
Na koniec wbić jajka, ponownie wymieszać.
Masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i ugnieść. Piec w temp. 180 stopni C przez 40 minut.
Smacznego!
Agnieszka Orłowska
dietetyk, ekspert probiotykoterapii