fbpx
Dietetyczna ciasto bez cukru i tłuszczu czyli Wasz faworyt!

Ciasto które pokochasz, cieszące się największą popularnością na moim profilu Facebooka, wilgotne, pachnące i najważniejsze! bez cukru i tłuszczu.  Do dzieła!  Spróbuj podwoić porcję, bo ostrzegam! znika w mig!

 

Składniki :

jabłka – 4 szt.

suszone morele – 15 szt.

mąka pełnoziarnista pszenna ( orkiszowa, owsiana, zmielone bezglutenowe,  certyfikowane płatki owsiane) – 1 szklanka

migdały – 4 łyżki

soda oczyszczona – 1 łyżeczka

jajka – 2 szt.

cynamon 1/2 łyżeczki

imbir 1/4 łyżeczki

mielona gałka muszkatołowa 1/4 łyżeczki

 

Zapraszam do kontaktu
KONTAKT

Jabłka należy obrać i pokroić w grubszą kostkę, morele drobniej, migdały posiekać, wymieszać suche składniki ( sodę, przyprawy i mąkę). Wymieszać jabłka, morele, suche składniki.

Na koniec wbić jajka, ponownie wymieszać.

Masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i ugnieść. Piec w temp. 180 stopni C przez 40 minut.

 

Smacznego!

Agnieszka Orłowska

dietetyk, ekspert probiotykoterapii

Dodaj komentarz